Škvarkový závin

Když necháme závin rozležet do druhého dne, pak budeme jíst skutečně mistrovské dílo.


4.39x
45 min

Postup přípravy

Na válu vypracujeme těsto z prosáté hladké mouky, kypřícího prášku, jemně namletých škvarků, cukru a žloutku rozkvedlaného v trošce mléka. Těsto rozválíme na plát, má být vysoký asi 1 cm. Potřeme ho pikantním džemem, nejlépe rybízovým, poté zavineme. Škvarkový závin dáme na vymazaný plech a pomalu pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Necháme ho po upečení rozležet do druhého dne.
user-icon

autor Staňa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Škvarkový závin

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena