Škvarkové pagáče

Škvarkové pagáče jsou koláčky vhodné pro odpolední svačiny.


4.034x
75 min
2×

Postup přípravy

Sádlo z vepřového bůčku nakrájíme na kostky a vyškvaříme. Světlé škvarky scedíme nasekáme na jemno a se sádlem necháme vychladnout. Sádlo a škvarky smícháme se 100gr. hladké mouky rozválíme, složíme a dáme do lednice.

Droždí nadrobíme do vlažného mléka a necháme vykynout. Do zbylé mouky přidáme 1 vejce, sůl, mletý pepř kvásek vodu a vše promícháme na tažné těsto.

Vykynuté těsto rozválíme, do středu dáme ztuhlý čtverec sádla s moukou, přikryjeme cípy čtverce, dobře zabalíme (jako psaníčko) rozválíme na obdélník, třikrát přeložíme a dáme do lednice. Takto postupujeme ještě dvakrát.

Vychladlé těsto nakonec rozválíme na tlustý plát asi 1,5 cm. Kulatým tvořítkem vykrájíme kolečka potřeme rozšlehaným vejcem a necháme vykynout. Pagáče pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova.
user-icon

autor lucifer


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Škvarkové pagáče

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká