Skořicový krém

Osvěžující letní dezert.


3.098x
35 min

Ingredience

na ozdobu

kakao
1 lžícecukr moučka
125 mlsmetana ke šlehání

krém

3 ksžloutek
250 mlmléko
3 ksbílek
1 ksskořice celá
55 gcukr moučka
125 mlsmetana ke šlehání
1 balíčekskořicový cukr
100 gželatina prášková

Postup přípravy

Do mléka vložíme skořici, zahřejeme a necháme 20 minut odstát. Po vychladnutí skořici vyjmeme a přidáme smetanu. Želatinu pokropíme vodou a necháme nasáknout. V misce vymícháme do pěny žloutek s cukrem a skořicovým cukrem. Misku vložíme do vodní lázně a za stálého míchání přidáváme smetanu s mlékem a šleháme na mírném ohni až do hustého krému. Odstavíme ze sporáku. V horkém krému rozpustíme nasáklou želatinu, nádobu vložíme do studené vody a necháme vychladnout. Před ztuhnutím vmícháme do krému sníh z bílků. Hotový krém nalijeme do pohárů a dáme do chladničky. Před podáváním ozdobíme slazenou šlehačkou a posypeme kakaem nebo strouhanou čokoládou.
user-icon

autor admin_hela

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Skořicový krém

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena