Skořicovo-tvarohová buchta

Recept na výbornou skořicovou buchtu, do které se přidává pro zjemnění tvaroh.


4.47x
60 min

Postup přípravy

Smícháme všechny ingredience potřebné na těsto - hladkou a polohrubou mouku, cukr krystal, vanilkový cukr, prášek do pečiva, strouhanou citronovou kůru, mletou skořici, rostlinný tuk, žloutky a mléko. Ručně zpracujeme.

Menší kus těsta odřízneme a necháme bokem, protože ho budeme potřebovat až nakonec. Zbylé těsto vyválíme a přendáme na vymazaný plech. Prsty zarovnáme těsto kolem okrajů, aby nám vznikla tzv. vanička, aby nám z toho nevytekl tvaroh.

Poté si připravíme tvarohovou náplň, smícháme měkký tvaroh, tuk na pečení, cukr a vejce, náplň nalijeme na pekáč s připraveným těstem. Podle chuti můžeme přidat ovoce, například jahody nebo meruňky. Poté si vezmeme menší kus těsta, který jsme si odřízli a na struhadle ho nastrouháme na tvarohovou náplň.

Skořicovo-tvarohovou buchtu vložíme péct na cca 30 - 40 minut do trouby vyhřáté na 180 - 200 °C.

Skořicovo-tvarohová buchta se hodí k nedělní kávě nebo jen tak na chuť.
user-icon

autor Lucka2270


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Skořicovo-tvarohová buchta

Zpět na recept