Vaření.czReceptySkořicovo-tvarohová buchta

Skořicovo-tvarohová buchta

Recept na výbornou skořicovou buchtu, do které se přidává pro zjemnění tvaroh.


4.47x
60 min

Ingredience

krém

1 ksvejce
70 gcukr krystal
2 ksměkký tvaroh
50 gtuk na pečení

těsto

3 ksžloutek
2 lžícemléko
110 gcukr krystal
1 lžičkamletá skořice
1 balíčekvanilkový cukr
150 ghladká mouka
1 lžícecitronová kůra
300 gpolohrubá mouka
250 grostlinný tuk
1 balíčekkypřicí prášek do pečiva

Postup přípravy

Smícháme všechny ingredience potřebné na těsto - hladkou a polohrubou mouku, cukr krystal, vanilkový cukr, prášek do pečiva, strouhanou citronovou kůru, mletou skořici, rostlinný tuk, žloutky a mléko. Ručně zpracujeme. Menší kus těsta odřízneme a necháme bokem, protože ho budeme potřebovat až nakonec. Zbylé těsto vyválíme a přendáme na vymazaný plech. Prsty zarovnáme těsto kolem okrajů, aby nám vznikla tzv. vanička, aby nám z toho nevytekl tvaroh. Poté si připravíme tvarohovou náplň, smícháme měkký tvaroh, tuk na pečení, cukr a vejce, náplň nalijeme na pekáč s připraveným těstem. Podle chuti můžeme přidat ovoce, například jahody nebo meruňky. Poté si vezmeme menší kus těsta, který jsme si odřízli a na struhadle ho nastrouháme na tvarohovou náplň. Skořicovo-tvarohovou buchtu vložíme péct na cca 30 - 40 minut do trouby vyhřáté na 180 - 200 °C. Skořicovo-tvarohová buchta se hodí k nedělní kávě nebo jen tak na chuť.
user-icon

autor Lucka2270

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Skořicovo-tvarohová buchta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena