Skořicové krucánky

Výborné pečivo ke kávě či snídani. Těsto můžete nechat kynout v pekárně. Výborný recept.


5.05x
120 min
3×

Ingredience

těsto

0.5 lžičkysůl
2 ksvejce
100 gmáslo
2 lžícecukr krupice
500 ghladká mouka
250 mlvlažné mléko
1 balíčeksušené droždí

na potření

1 ksvejce
80 gmáslo

směs

5 lžicrozinky
8 lžiccukr krystal
4 lžícemletá skořice

Postup přípravy

Pokud budeme těsto dělat v pekárně, dáme v tomto pořadí mléko, máslo, vejce, mouku, droždí, cukr do jednoho rohu a sůl do protějšího rohu. Pokud těsto děláme klasicky, tak nejprve dáme do mísy mouku a v důlku v mouce necháme vzejít kvásek - trochu vlažného mléka, 2 lžíce cukru a přidáme normální kvasnice. Dále přidáme vejce, rozpuštěné máslo, vlažné mléko a sůl. Těsto propracujeme a necháme kynout asi 1 hodinu na teplém místě pod utěrkou. Po vykynutí rozválíme těsto na jednu velkou placku ve tvaru obdélníku, potřeme ji rozpuštěným máslem a posypeme směsí skořice a cukru a rovnoměrně rozsypeme rozinky, které jsme nechali chvíli namočené v horké vodě nebo v rumu. Zabalíme jako roládu a nakrájíme na proužky, které rozložíme na plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 20 - 30 minut, dokud nejsou skořicové krucánky zlatavé až hnědé. Skořicové krucánky podáváme jako výborné pečivo ke kávě nebo snídani.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Skořicové krucánky

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena