Velmi rychlý a efektní recept na sladké skořicové motance s mandlemi.
1 balení | listové těsto |
2 lžíce | skořice |
5 lžic | javorový sirup |
1 hrst | lupínky mandlí |
Listové těsto necháme chvilku povolit a poté vyválíme do obdélníku. Celou plochu potřeme vrstvou javorového sirupu a posypeme skořicí.
Těsto v půlce přehneme přes sebe a kráječem na pizzu nakrájíme na 3-4 cm plátky. Každý plátek zakroutíme a poté do sebe zamotáme. Připravené motance přendáme na pečící papír a přelijeme trochou javorového sirupu a posypeme plátky mandlí.
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C zhruba 15 minut (dozlatova). Motance necháme vychladnout a poté můžeme podávat.
Z uvedeného množství připravíme zhruba 12 menších skořicových motanců.
To nejlepší z velikonoční kuchyně
První jarní sluníčko nám už za pár dní přinese jedny z nejdůležitějších svátků - Velikonoce. Velikonoční kuchyně je velmi pestrá a bohatá, každé jídlo na stole má svůj význam. Na velikonoční tabuli by rozhodně neměl chybět nadýchaný mazanec, kynuté jidáše, beránek, ale i dozlatova propečené jehněčí. Přinášíme vám spoustu do detailu doladěných tipů a velikonočních receptů.
Veganské pečení: Velikonoční mazanec krok za krokem
Tradiční mazanec patří mezi nepostradatelnou součást Velikonoc. Pokud upřednostňujete rostlinné suroviny, tak tento recept je přímo pro vás a zaručujeme, že je od klasického mazance k nerozeznání
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena