Vaření.czReceptySkořicové motance s mandlemi

Skořicové motance s mandlemi

Velmi rychlý a efektní recept na sladké skořicové motance s mandlemi.


0.00x

Ingredience

1 balenílistové těsto
2 lžíceskořice
5 lžicjavorový sirup
1 hrstmandlové lupínky

Postup přípravy

Listové těsto necháme chvilku povolit a poté vyválíme do obdélníku. Celou plochu potřeme vrstvou javorového sirupu a posypeme skořicí.

Těsto v půlce přehneme přes sebe a kráječem na pizzu nakrájíme na 3-4 cm plátky. Každý plátek zakroutíme a poté do sebe zamotáme. Připravené motance přendáme na pečící papír a přelijeme trochou javorového sirupu a posypeme plátky mandlí.

Pečeme v předehřáté troubě na 180°C zhruba 15 minut (dozlatova). Motance necháme vychladnout a poté můžeme podávat.

Z uvedeného množství připravíme zhruba 12 menších skořicových motanců. 

To nejlepší z velikonoční kuchyně

První jarní sluníčko nám už za pár dní přinese jedny z nejdůležitějších svátků - Velikonoce. Velikonoční kuchyně je velmi pestrá a bohatá, každé jídlo na stole má svůj význam. Na velikonoční tabuli by rozhodně neměl chybět nadýchaný mazanec, kynuté jidáše, beránek, ale i dozlatova propečené jehněčí. Přinášíme vám spoustu do detailu doladěných tipů a velikonočních receptů.

To

Veganské pečení: Velikonoční mazanec krok za krokem

Tradiční mazanec patří mezi nepostradatelnou součást Velikonoc. Pokud upřednostňujete rostlinné suroviny, tak tento recept je přímo pro vás a zaručujeme, že je od klasického mazance k nerozeznání

Veganské

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Skořicové motance s mandlemi

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena