Skořicová srdíčka

Sladká pochoutka ke kávě nebo k čaji. Recept z listového těsta.


4.611x
45 min
2×

Postup přípravy

Listové těsto rozkrojíme na poloviny. Každou polovinu rozválíme na vále posypaném částí cukru na pruh široký 20 cm. Podle potřeby podsypáváme i posypáváme cukrem. Rozválený pruh poprášíme skořicí a delší strany přeložíme okrajem ke středu pásu. Opět posypeme cukrem a skořicí a složíme na poloviny. Totéž uděláme i s druhou polovinou těsta.

Takto připravené těsto nakrájíme na 1 cm široké dílky a skořicová srdíčka naskládáme řeznou stranou na studenou vodou vypláchnutý plech. Vložíme do trouby vyhřáté na 230 °C. Po pěti minutách plech z trouby vyjmeme a každé "srdce" převrátíme. Pracujeme rychle, aby byl plech z trouby co nejkratší dobu. Plech vrátíme do trouby na dalších 5 - 7 minut.

Z této dávky jsou dva plechy skořicových srdíček.
user-icon

autor Radli


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Skořicová srdíčka

Zpět na recept