Skořicová piškotová roláda s dýňovou marmeládou

Klasická piškotová roláda, která nikdy nezklame, navíc s vánoční vůní skořice a s lahodnou dýňovou marmeládou.


0.00x
30 min

Postup přípravy

Připravíme si klasické piškotové těsto - rozdělíme žloutky a bílky do dvou misek, žloutky vyšleháme spolu s cukrem do husté pěny. V další míse ušleháme z bílků tuhý sníh a zlehka jej vmícháme do žloutkové pěny, přidáváme polohrubou mouku a špetku skořice.

Takto připravené těsto rozetřeme na velký plech, který jsme předtím vyložili pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 200 - 220 °C a vložíme do ní plech s těstem, teplotu nestahujeme. Takto zprudka pečeme dozlatova, stačí tak 8 - 10 minut. Tímto rychlým způsobem pečení těsto zůstane pružné, což je pro roládu nutný předpoklad, a přitom nebude vysušené.

Piškotový korpus po upečení vyjmeme z trouby a ještě horký ho překlopíme na vlhkou utěrku, opatrně stáhneme pečící papír a plát spolu s utěrkou srolujeme. Takto necháme vychladnout. Vychladlý plát rozbalíme a potřeme meruňkovou, jahodovou, třešňovou či v této sezoně dýňovou marmeládou. Záleží jen na naší chuti. Poté opět opatrně stočíme do rolády.

Skořicovou piškotovou roládu s dýňovou marmeládou před podáváním hojně posypeme moučkovým cukrem smíchaným se skořicí, posypem nešetříme. Roládu podáváme nakrájenou na úhledné plátky.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Skořicová piškotová roláda s dýňovou marmeládou

Zpět na recept