Skopové nadivoko

Přestože je u nás vánoční menu klasické, nabízím variantu například pro ty, kteří ryby nemusí.


3.086x
150 min

Ingredience

80 gmáslo
1 kscibule
5 kuličekjalovec
1 lžícehladká mouka
250 mlzakysaná smetana
150 gkořenová zelenina
750 gskopová kýta

podle chuti

70 gslanina
sůl
1 lžíceocet
tymián
1 lístkybobkový list
3 kuličkynové koření
citronová šťáva
mletý zázvor
3 kuličkycelý černý pepř

Postup přípravy

Jalovec rozdrtíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Maso zbavíme loje a kostí, vetřeme do něj sůl a rozdrcený jalovec. Naskládáme do kameninové nádoby, posypeme kolečky cibule, maso zatížíme a necháme v lednici tři dny uležet.

Potom skopové omyjeme, odblaníme a protkneme slaninou. Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo. Na tuku osmahneme kořenovou zeleninu, podlijeme vodou, přidáme koření, ocet a vložíme maso. Pod pokličkou dusíme doměkka.

Poté omáčku propasírujeme, zahustíme smetanou rozmíchanou s hladkou moukou a krátce povaříme. Nakonec omáčku dochutíme citronovou šťávou.

Porce skopového nadivoko přeléváme připravenou omáčkou a servírujeme s houskovým knedlíkem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Skopové nadivoko

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.