Skopové nadivoko

Přestože je u nás vánoční menu klasické, nabízím variantu například pro ty, kteří ryby nemusí.


3.086x
150 min

Postup přípravy

Jalovec rozdrtíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Maso zbavíme loje a kostí, vetřeme do něj sůl a rozdrcený jalovec. Naskládáme do kameninové nádoby, posypeme kolečky cibule, maso zatížíme a necháme v lednici tři dny uležet.

Potom skopové omyjeme, odblaníme a protkneme slaninou. Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo. Na tuku osmahneme kořenovou zeleninu, podlijeme vodou, přidáme koření, ocet a vložíme maso. Pod pokličkou dusíme doměkka.

Poté omáčku propasírujeme, zahustíme smetanou rozmíchanou s hladkou moukou a krátce povaříme. Nakonec omáčku dochutíme citronovou šťávou.

Porce skopového nadivoko přeléváme připravenou omáčkou a servírujeme s houskovým knedlíkem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Skopové nadivoko

Zpět na recept