Skládané koložvárské zelí

Jemné, voňavé a kyselé zelí ze Slovenska. Recept mého dětství.


4.6123x
75 min
9×

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nasekáme. Do mletého masa vmícháme cibuli, pepř, sůl a mletý kmín.

V pánvi rozehřejeme tuk, vsypeme rýži a opražíme ji. Podlijeme ji vodou, osolíme a dusíme doměkka. Pak ji scedíme a necháme vychladnout.

Stranou si rozpálíme druhou lžíci tuku a orestujeme druhou cibuli. Přidáme zelí, osmažíme, zaprášíme mletou paprikou a krátce osmahneme.

Troubu předehřejeme na 200 °C. Zapékací misku vymažeme a vysypeme strouhankou. Rýži přidáme do masa a promícháme. Na dno rozložíme polovinu restovaného zelí. Na něj rozprostřeme maso s rýží, poklademe kukuřičkami a pak zbytkem zelí. Místo kukuřiček můžeme použít kolečka klobásy.

V misce rozkvedláme smetanu s trochou mléka a papriky, osolíme a smetanou přelijeme koložvárské zelí. Zelí pečeme asi 45 minut. Nejprve zakryté, ke konci pečení odkryté.

Skládané koložvárské zelí ihned podáváme.
user-icon

autor slavenka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Skládané koložvárské zelí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská