Vaření.czReceptySkládané koložvárské zelí

Skládané koložvárské zelí

Jemné, voňavé a kyselé zelí ze Slovenska. Recept mého dětství.


4.6123x
75 min
9×

Ingredience

1 lžičkasůl
1 hrnečekstrouhanka
2 lžícetuk
2 kscibule
1 hrnekrýže
700 mlzelí
1 kelímekkysaná smetana
350 gmleté maso
1 lžičkamletá červená paprika
1 lžičkamletý kmín
1 lžičkamletý černý pepř
1 plechovkasterilované kukuřičky

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nasekáme. Do mletého masa vmícháme cibuli, pepř, sůl a mletý kmín. V pánvi rozehřejeme tuk, vsypeme rýži a opražíme ji. Podlijeme ji vodou, osolíme a dusíme doměkka. Pak ji scedíme a necháme vychladnout. Stranou si rozpálíme druhou lžíci tuku a orestujeme druhou cibuli. Přidáme zelí, osmažíme, zaprášíme mletou paprikou a krátce osmahneme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Zapékací misku vymažeme a vysypeme strouhankou. Rýži přidáme do masa a promícháme. Na dno rozložíme polovinu restovaného zelí. Na něj rozprostřeme maso s rýží, poklademe kukuřičkami a pak zbytkem zelí. Místo kukuřiček můžeme použít kolečka klobásy. V misce rozkvedláme smetanu s trochou mléka a papriky, osolíme a smetanou přelijeme koložvárské zelí. Zelí pečeme asi 45 minut. Nejprve zakryté, ke konci pečení odkryté. Skládané koložvárské zelí ihned podáváme.
user-icon

autor slavenka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Skládané koložvárské zelí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena