Skirt steak - maso ze svalu na bocích zvířete, který je oblíbený pro svou výraznou chuť a opravdu křehké maso. Pojďme si ho připravit jen se solí, pepřem, česnekem a snítky rozmarýny.
2 porce | skirt steak |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
čerstvě mletý barevný pepř | |
rozmarýn | |
česnek | |
podle potřeby | |
rostlinný olej | |
máslo |
Maso by mělo mít pokojovou teplotu. Steak předem nesolíme, nepepříme, jen ho osušíme papírovou utěrkou a prsty do masa vetřeme olej. Takto připravený steak vložíme na rozpálenou pánev a zprudka opečeme. Do masa v žádném případě nepícháme, nedloubáme a k otáčení používáme zásadně kleště. Přidáme pár stroužků česneku a rozmarýn. Steak opékáme z každé strany asi 3 minuty, maso pak bude medium rare. Přidáme plátek másla a tukem z pánve steak párkrát přeléváme.
Takto upravený skirt steak přeneseme z pánve na prkénko a necháme 10 minut odpočívat, stačí ho jen lehce překrýt třeba alobalem. Je to důležité, aby se šťáva rozprostřela zpět do celého steaku a nevytekla na talíř po rozříznutí. Poté skirt steak osolíme, opepříme a krájíme šikmo na plátky. Podáváme s libovolnou salsou nebo lehkým salátkem.
Jak připravit šťavnatý steak? Zapomeňte na olej v pánvi!
Myslíte si, že umíte udělat dobrý šťavnatý steak? Možná, že fígle, které vám ukáže Václav Frič, šéfkuchař a majitel restaurace Na Pekárně v Čakovičkách, vás překvapí.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena