Silvestrovská specialita

Lahodné naložené maso a typická vůně hranolek vám může přispět k výborné náladě na konci roku.


3.611x
45 min

Ingredience

0.5 kgvepřová kýta

marináda

1 lžičkasůl
2 ksvejce
1 lžičkasolamyl
2 lžičkymajoránka
1 lžičkamaggi
0.5 lžičkykari koření
0.5 lžičkychilli koření
1 lžičkadrcený kmín
2 lžícerostlinný olej
5 stroužkůprolisovaný česnek

Postup přípravy

Vepřovou kýty očistíme, nařežeme na menší plátky, které osolíme a pořádně naklepeme. Všechny přísady na marinádu smícháme dohromady a maso pak důkladně naložíme do této připravené směsi. Připravený polotovar necháme v ledničce minimálně 24 hodin (lepší jsou ale 2 - 3 dny). Po době uležení maso osmahneme na oleji a podáváme s hranolky a zeleninovým salátem.
user-icon

autor mjurik

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Silvestrovská specialita

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Silvestrovské recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena