Rillettes - masová pomazánka

Pokud milujete vepřové maso, vyzkoušejte tento recept. Rillettes je masová pomazánka, která patří ke specialitám francouzské gastronomie.


5.01x

Ingredience

4 kshřebíček
3 ksbobkový list
1 kgvepřové maso
1 lžičkacelý černý pepř

podle chuti

sůl

podle potřeby

voda

Postup přípravy

Do velkého hrnce vložíme vepřové maso, přidáme koření (hřebíček, bobkový list, celý černý pepř) a sůl, zalijeme horkou vodou a vaříme pod pokličkou na mírném ohni zhruba 3 hodiny, podle potřeby přiléváme vodu.

Uvařené maso obereme maso z kostí, vrátíme ho do hrnce a vaříme dál, až se voda odpaří. Z masa vyndáme koření, nasekáme ho na jemné kousky, podle chuti masovou směs osolíme a důkladně promícháme.

Masovou směs rozdělíme do menších uzavíratelných sklenic, necháme vychladnout a pak dáme do lednice.

Rilletes - masovou pomazánku podáváme s čerstvým chlebem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rillettes - masová pomazánka

Zpět na recept
Druh jídla
Pomazánky
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena