Rillettes - masová pomazánka

Pokud milujete vepřové maso, vyzkoušejte tento recept. Rillettes je masová pomazánka, která patří ke specialitám francouzské gastronomie.


5.01x

Postup přípravy

Do velkého hrnce vložíme vepřové maso, přidáme koření (hřebíček, bobkový list, celý černý pepř) a sůl, zalijeme horkou vodou a vaříme pod pokličkou na mírném ohni zhruba 3 hodiny, podle potřeby přiléváme vodu.

Uvařené maso obereme maso z kostí, vrátíme ho do hrnce a vaříme dál, až se voda odpaří. Z masa vyndáme koření, nasekáme ho na jemné kousky, podle chuti masovou směs osolíme a důkladně promícháme.

Masovou směs rozdělíme do menších uzavíratelných sklenic, necháme vychladnout a pak dáme do lednice.

Rilletes - masovou pomazánku podáváme s čerstvým chlebem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rillettes - masová pomazánka

Zpět na recept