Sicilské charlotti

Ovocný dortík podle jednoduchého receptu, při kterém postupujeme jako při přípravě tiramisu.


5.017x
75 min
1×

Postup přípravy

Omyté a nakrájené jahody smícháme s pomerančovou šťávou a cukrem. Necháme chvilku louhovat.

Tvaroh smícháme se smetanou a cukrem, šleháme na hustější těsto.

Připravíme si formu (i srdíčkovou) a na dno přiložíme fólii. Začneme přikládat dlouhé piškoty namočené v jahodách s pomerančem. Přikryjeme tvarohem a opakujeme. Když dosáhneme vrchního okraje, přikryjeme jahodami, fólií a dáme na hodinu do lednice.

Sicilské charlotti nakrájíme a podáváme. Skvělý dezert k čaji i kávě.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sicilské charlotti

Zpět na recept