Sicilské charlotti

Ovocný dortík podle jednoduchého receptu, při kterém postupujeme jako při přípravě tiramisu.


5.017x
75 min
1×

Ingredience

100 gcukr
1 kspomeranč
400 gjahody
25 ksdlouhé piškoty
1 hrnekčerstvá smetana
250 gčerstvý tvaroh

Postup přípravy

Omyté a nakrájené jahody smícháme s pomerančovou šťávou a cukrem. Necháme chvilku louhovat. Tvaroh smícháme se smetanou a cukrem, šleháme na hustější těsto. Připravíme si formu (i srdíčkovou) a na dno přiložíme fólii. Začneme přikládat dlouhé piškoty namočené v jahodách s pomerančem. Přikryjeme tvarohem a opakujeme. Když dosáhneme vrchního okraje, přikryjeme jahodami, fólií a dáme na hodinu do lednice. Sicilské charlotti nakrájíme a podáváme. Skvělý dezert k čaji i kávě.
user-icon

autor null

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Sicilské charlotti

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Recepty z italské kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena