Selské rizoto

Už vás omrzelo italské rizoto? Zkuste malou obměnu se špekem.


4.414x
45 min
2×

Ingredience

směs

5 stroužkůčesnek
25 gmáslo
1 kscibule
50 gceler
1 hrsttymián
1 snítkašafrán
150 ghouby
1 hrstoregano
50 gšpek
1 špetkapepř
1 dlbílé víno
6 dlmasový vývar
50 gparmezán
300 gkrůtí maso
250 gitalská rýže

Postup přípravy

Zeleninu oloupeme, očistíme, stejně tak žampiony. Vše i s masem a špekem nakrájíme podle libosti na malé kousky. Orestujeme česnek, cibuli, špek a celer, poté přidáme maso, žampiony a nakonec rýži, kterou podlijeme bílým vínem. Necháme vyvřít víno. Poté přidáme šafrán, pepř a oregano. Vaříme zhruba 30 minut do změknutí rýže, v této fázi podléváme postupně vývarem, vždy necháme vyvřít a teprve pak podlijeme znova. Jakmile je rýže al dente, řídká, aby ji mohl parmezán zahustit, tak ji odstavíme a přidáme nastrouhaný parmezán a máslo, vše důkladně promícháme. Jestliže se nám zdá selské rizoto málo slané, dosolíme ho teprve po přidání parmezánu. Správné selské rizoto má být řídké, takže nešetříme vývarem a klidně dáme i více. Podáváme jako hlavní chod.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Selské rizoto

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena