Sekaná z hub

Houbová sezóna je tady a vy můžete vyzkoušet úplně bezmasou, pouze houbovou sekanou.


4.825x
90 min

Postup přípravy

Houby očistíme a rozkrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a na jemno pokrájíme. Cibuli zpěníme na rozehřátém sádle (3 lžíce sádla), přidáme houby, malé množství vody, osolíme, opepříme a podusíme doměkka. Vodu z hub necháme odpařit. Houby odstavíme a necháme chvíli chladnout. Housky namočíme na pár minut do mléka. Petrželku jemně nasekáme. Namočené housky vymačkáme a přidáme je k houbám. Přisypeme petrželku, koření podle chuti, vejce a důkladně vše promícháme. Směs zahustíme podle potřeby strouhankou. Z houbového těsta vytvarujeme šišku a vložíme ji do pekáčku, ve kterém jsme rozehřáli 1 lžíci sádla. Sekanou potřeme rozšlehaným bílkem a pečeme v troubě, za občasného podlévání, dozlatova. Houbovou sekanou necháme mírně vychladnout, pak teprve porcujeme. Houbovou sekanou podáváme s chlebem a čerstvou zeleninou nebo s bramborovou kaší. Do sekané můžeme přidat podle chuti i česnek s majoránkou.

Houby a kuřecí maso: Kombinace, která skvěle funguje!

Houby a kuřecí maso jsou vhodnou a velmi chutnou kombinací pro přípravu nejen všedního menu. Recept vás naučíme krok za krokem.

Houby

user-icon

autor Dana

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Sekaná z hub

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena