Sekaná z hub

Houbová sezóna je tady a vy můžete vyzkoušet úplně bezmasou, pouze houbovou sekanou.


4.825x
90 min

Postup přípravy

Houby očistíme a rozkrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a na jemno pokrájíme. Cibuli zpěníme na rozehřátém sádle (3 lžíce sádla), přidáme houby, malé množství vody, osolíme, opepříme a podusíme doměkka. Vodu z hub necháme odpařit. Houby odstavíme a necháme chvíli chladnout.

Housky namočíme na pár minut do mléka. Petrželku jemně nasekáme.

Namočené housky vymačkáme a přidáme je k houbám. Přisypeme petrželku, koření podle chuti, vejce a důkladně vše promícháme. Směs zahustíme podle potřeby strouhankou. Z houbového těsta vytvarujeme šišku a vložíme ji do pekáčku, ve kterém jsme rozehřáli 1 lžíci sádla. Sekanou potřeme rozšlehaným bílkem a pečeme v troubě, za občasného podlévání, dozlatova. Houbovou sekanou necháme mírně vychladnout, pak teprve porcujeme.

Houbovou sekanou podáváme s chlebem a čerstvou zeleninou nebo s bramborovou kaší.

Do sekané můžeme přidat podle chuti i česnek s majoránkou.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sekaná z hub

Zpět na recept