Místo mletého masa použijeme salám, houby, celer a křen. Jinak přidáváme ty samé ingredience jako do normální sekané.
Hodnocení
4.9
/ 5 (7x)
Doba přípravy
90 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Sůl1 špetka
Vejce1 ks
Mléko2 dl
Majoránka1 špetka
Cibule1 ks
Křen100 g
Žampiony250 g
Rohlík3 ks
Syrový celer100 g
Mletý černý pepř1 špetka
Gothaj250 g
Podle potřeby
Strouhanka
Mléko
Olej nebo máslo
Postup přípravy
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a osmahneme společně s nasekanou cibulí na oleji či másle.
Rohlíky namočíme v troše mléka. Přidáme salám nastrouhaný nahrubo, syrový (očištěný) celer nastrouhaný najemno, rovněž tak křen (max.100 g). Přidáme houby s cibulí, vejce, sůl, pepř a majoránku. Kdo má rád pálivější, může přidat jednu chilli papričku. Všechno smícháme do hustější hmoty. V případě, že je směs řídká, pomůžeme si trochou strouhanky.
Sekanou s celerem a křenem dáme pomalu péct do formy z alobalu nebo do pekáčku tak na 60 minut.
Přílohou k této sekané mohou být brambory na jakýkoliv způsob.
Když už si myslíte ,že je tam té strouhanky moc tak nedělejte šišku, ale normálně to dejte na plech jako placku. Peču podle potřeby, čas jsem nikdy neměřil a mám plynovou troubu a tam nevím kolik je stupňů, ale ze začátku to dám do rozpalené trouby, kterou hned stáhnu na minimum a až vidím, že se to zatáhlo, tak dám troubu tak na třičtvrtě plynu.