Jemné karbenátky nebo sekaná

Recept na trochu jinak okořeněné karbenátky jemné chuti, které chutnají zvláště dětem a těm, kteří nemají rádi česnek.


4.04x
90 min

Postup přípravy

Rohlíky nalámeme na kousky a v kastrolku namočíme do mléka. Vepřové maso (vepřovou plec nebo bůček) a oloupanou cibuli pokrájíme na kousky a pak vše pomeleme na strojku do mísy. Přidáme vejce, sůl, majoránku a kořenící směs a vařečkou zpracujeme, až se všechny ingredience dokonale spojí.

Kořenící směs připravíme smísením mletých ingrediencí v menší uzavíratelné skleničce. V receptu uvedené množství je minimální, abychom dodrželi správné poměry důležité pro správnou chuť vážením (například na digitální váze) a vystačí v zásobě na mnoho porcí.

Děláme-li sekanou, vytvarujeme v malém pekáči šišku, propícháme ji špejlí ve třech řadách asi 5 cm od sebe až na dno pekáče, zamezíme tím prasknutí šišky. Podlijeme vodou a vložíme do studené trouby nastavené na 200 °C, zapneme a odkryté pečeme 1,5 hodiny na 3. patře odspodu. Během pečení podléváme vodou, aby se výpek ze sekané nespálil.

Karbenátky ručně tvarujeme na velikost cca 75 g, obalujeme ve strouhance a smažíme na oleji. Z uvedeného množství připravíme asi 11 karbenátků.

Jemné karbenátky nebo sekanou můžeme podávat s brambory nebo bramborovou kaší či jinou přílohou podle chuti.
user-icon

autor Gogela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemné karbenátky nebo sekaná

Zpět na recept