Vaření.czReceptySekaná plněná jarními hřiby

Sekaná plněná jarními hřiby

Mleté vepřové maso naplněné nádivkou z májovek. Bylinky sekanou krásně provoní.


3.722x
90 min
1×

Ingredience

sůl
1 ksvejce
1 lžícestrouhanka
majoránka
25 dkgmleté vepřové maso
mletý černý pepř
jarní bylinky

náplň

sůl
2 ksvejce
pažitka
1 kscibule
1 lžícelupínky mandlí
5 dkganglická slanina
drcený kmín
mletý černý pepř
1 ksmrkev (menší)
15 dkgjarní hřiby (májovky)

Postup přípravy

Připravíme si jarní bylinky - medvědí česnek, kopřivu, mladé lístky zelené cibulky, pažitku a libeček. Bylinky nakrájíme nebo natrháme na malé kousky. Přidáme k pomletému vepřovému masu, promícháme a přidáme vejce, strouhanku, majoránku, pepř a sůl. Dobře promísíme a necháme chvíli stát. Mezitím si připravíme náplň. Do kastrolu dáme nakrájenou anglickou slaninu a osmahneme. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a krátce osmažíme. Vložíme očištěné a nakrájené májovky, podusíme a až poté přidáme najemno nastrouhanou mrkev. Ještě krátce prohřejeme. Nakonec ke směsi rozklepneme vejce, vsypeme mandle a nasekanou pažitku. Okořeníme podle chuti. Připravenou nádivkou naplníme sekanou a upečeme při 150 °C, až je krásně růžová a křupavá. Sekanou plněnou jarními hřiby podáváme jako teplý hlavní chod s vařeným bramborem. Plněnou sekanou můžeme podávat i zastudena jako chuťovku nebo studenou večeři s chlebem.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Sekaná plněná jarními hřiby

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena