Sekaná pečeně

Chuťově výborná upečená směs mletého masa s kořením. Recept na dobrý tradiční oběd nebo večeři z knihy Kuchařská škola Marie B. Svobodové


2.65x
90 min

Ingredience

4 ksvejce
125 gmáslo
1 šálekvoda
80 gžemle
1 špetkacitronová kůra
750 gmletá masová směs

podle chuti

sůl
muškátový oříšek

Postup přípravy

Použijeme jemně sekané hovězí, telecí a tučné vepřové maso (od každého jeden díl) - celkem 750 g. K mletému masu přidáme 125 g másla, 4 vejce, sůl, muškátový oříšek, nastrouhanou citronovou kůru, 80 g strouhané žemle a šálek studené vody.

Všechny ingredience smícháme a mokrou rukou srovnáme na plech do podlouhlé hladké šišky. Sekanou dáme péct a při pečení poléváme výpekem. Sekanou pečeni pečeme dozlatova.

Sekanou pečeni podáváme podle chuti s bramborovou přílohou nebo chlebem.
user-icon

autor psvobo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sekaná pečeně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena