Sedmidenní bůček

Recept na bůček obalený v koření nebo česneku a na sedm dní schovaný v ledničce.


4.817x
1×

Postup přípravy

V tlakovém hrnci uvaříme bůček spolu s kořením (nové koření, celý pepř, bobkový list, masox, vegeta).

Ještě horký bůček obalíme v mleté paprice nebo v nastrouhaném česneku. Pak zabalíme do alobalu a dáme na týden uležet do ledničky. Když vydržíte to pokušení a těch sedm dní se bůčku ani nedotknete, nebudete litovat!

Z vývaru, který nám po bůčku zbude, je nejlepší uvařit zabijačkovou polévku. Stačí přidat jelita nebo jelítkový prejt a podle potřeby kroupy, majoránku a česnek.

Sedmidenní bůček podáváme s přílohou dle chuti.
user-icon

autor Venca


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sedmidenní bůček

Zpět na recept