Sedlácké rizoto

Rizoto s vařeným masem. Na recept můžeme použít maso drůbeží, hovězí, i rybí.


3.918x
45 min

Ingredience

1 šálekhrášek
1 lžíceolej
600 mlvývar
1 lžícemáslo
1 kscibule
300 grýže
0.5 lžičkymletý kmín
50 gtvrdý sýr
250 ghouby čerstvé
200 gvařené maso

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Maso, které na sedlácké rizoto použijeme, nakrájíme na kousky. Sýr nastrouháme. Na oleji a másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme opláchnutou rýži, osmahneme, vmícháme na plátky nakrájené houby, na kousky nakrájené maso a hrášek. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a zalijeme horkým vývarem. Pod pokličkou velmi zvolna dusíme doměkka. Na talíři rizoto posypeme strouhaným sýrem. Ozdobíme petrželkou, rajčetem a podobně podle chuti.
user-icon

autor mh

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Sedlácké rizoto

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena