Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Přimícháme vanilkový cukr, nastrouhanou čokoládu, mandle, mouku a prášek do pečiva. Přilévejte mléko dokud těsto není pěkně vláčné. Z bílků ušleháme sníh a přimícháme do těsta. Vše vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Pečeme na 180°C asi 45 minut. Necháme vychladnout a rozkrojíme na 3 vrstvy.
Višňový kompot necháme okapat. Šlehačku a cukr vyšleháme do tuha. Jednotlivé pláty korpusu pokapeme šťávou z višní. Spodní plát potřeme šlehačkou a celý poklademe višněmi. Přidejte další plát a postup opakujte. Vrchní díl a celý dort potřeme celý šlehačkou a posypeme čokoládovými hoblinkami.
Ozdobení Schwarzwaldského dortu je na vaší fantazii. Já použila klasiku jako je na fotografii.
Poprosím o informaci do jak velké formy je prosím toto množství těsta určeno? Myslím průměr formy.Děkuji velice.
pipuška
čokoláda
Dobrý den, čokoládu tam dejte celou (tabulku). Když dáte méně, nebo víc, nic se neděje. Dále mléko... Těsto je dost tuhé, Mlékem nařeďte do konzistence těsta na bábovku. Prostě aby šlo krásně nalít do formy.
Ajka56
višně v rumu
výborný recept, přidala jsem višně naložené v rumu a mělo to úspěch!