Savojská polévka

Recept na polévku tentokráte z francouzské kuchyně. Je natolik výživná, že ji lze servírovat jako hlavní chod.


3.1174x
60 min
1×

Postup přípravy

Očištěnou a omytou zeleninu nakrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky.

Nadrobno nasekanou cibuli zpěníme na másle, přidáme zeleninu a asi 15 minut dusíme. Potom přidáme pokrájené brambory s jedním litrem vody, osolíme, opepříme a půl hodiny vaříme.

Přilijeme mléko a ještě chviličku povaříme.

Na talíře vložíme vždy plátek veky, posypeme jemně nakrájeným sýrem, zalijeme horkou savojskou polévkou a ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Savojská polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena