Šašlík

Jednoduchý recept na masový špíz. Maso krkovice naložíme alespoň den dopředu.


4.122x
75 min

Postup přípravy

Maso omyjeme a nakrájíme na zhruba 3 cm velké kostky. Cibuli očistíme a nakrájíme nahrubo. Marinádu připravíme z olivového oleje, který osolíme a opepříme. Vložíme do něj cibuli, sójovou omáčku, koňak a hořčici. Nakrájené maso důkladně promícháme v marinádě a necháme alespoň přes noc v chladu naložené, v případě potřeby lze maso takto uchovat i několik dní. Naložené maso (jen maso) napichujeme na kovové jehly, případně na špejle, a grilujeme ze všech stran na roštu nad ohništěm. Šašlík podáváme se zeleninovou oblohou, tatarskou omáčkou, pečivem nebo opečenou bramborou (v troubě), možno i rýži. Záleží na chuti.
user-icon

autor tgabzdyl

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Šašlík

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena