Ražniči z podhradí

Recept na chutný špíz - uzenina, sýr, obaleno v těstíčku a opečeno. Výborný pokrm s brambory a nějakým dipem, například česnekovým, tatarskou omáčkou, dobrý je i s topinkou.


5.09x
30 min

Ingredience

300 ganglická slanina
350 geidam 30%

podle chuti

1 lžičkasůl
2 lžičkygrilovací koření na kuře

na obalení

vejce
strouhanka
mouka
2 lžícesvětlé pivo

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Nakrájíme si sýr (eidam, niva, případně tvrdší hermelín) na kostky asi tak 3 x 3 x 3 cm a uzeninu (libovou anglickou slaninu nebo uzené maso). Uzeninu nakrájíme na tenčí kostky asi tak 3 x 3 x 1 cm. Kousky uzeniny prosypeme kořením - grilovací koření na kuře, koření na čínu, stačí i sladká paprika. Nyní začneme střídavě napichovat na dřevěnou nebo bambusovou špejli kousky uzeniny a sýru. Napichujeme tak, že začneme asi 3 cm od počátku špejle. Na špejli napícháme tak 15 - 18 cm kousku a zbytek špejle opět tak 3 cm za posledním kouskem ulomíme. Připravíme si trojobal nebo obalovací těstíčko, ke kterému přidáme 2 lžíce piva a osolíme podle potřeby. V těstíčku naše ražniči z podhradí dokonale obalíme, ihned dáme smažit nejlépe do fritovacího hrnce a osmažíme dozlatova. Ražniči z podhradí podáváme horké s brambory nebo bramborovou kaší, podle chuti polité nějakým dipem nebo tatarkou, popřípadě jen s topinkou. Jako ozdobu navrhuji pár snítek pažitky nebo kadeřavé petrželky.
user-icon

autor DROBEK


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ražniči z podhradí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Černohorská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena