Sambaar koření

Recept na přípravu tradiční indické kořenící směsi. Používá se především k ochucování luštěninových a zeleninových jídel. Můžeme jej použít téměř kdekoliv.


3.288x
15 min

Ingredience

2 lžíceřímský kmín
2 lžičkycelý černý pepř
8-10 kssušená chilli paprička
1.5 lžícemletá kurkuma
6 lžickoriandr (semena)
2 lžičkypískavice (semeno)
2 lžičkyurad dal
2 lžičkychanna dal
2 lžičkydal mung

Postup přípravy

Možná se zdají ingredience odrazující, ale Urad dal jsou bílé rozpůlené fazole. Channa dal jsou žluté rozpůlené hrášky a Dal mung jsou žluté fazole mung. Z chilli papriček odstraníme stopky a semínka. Ty nebudeme potřebovat. Můžeme je nakrájet na menší kousky. Pánev se silným dnem zahřejeme a přidáme chilli papričky, pepř, pískavici a kmín s koriandrem. Vzniklou směs koření mícháme a pražíme na mírném ohni. Dáváme pozor, abychom koření nepřipálili. Když začně koření vonět, vsypeme jej do misky. Na tutéž pánev vsypeme luštěniny a opatrně je opečeme. Musíme však dávat pozor, abychom je nespálili. Luštěniny smícháme se směsí koření a vše umeleme nebo v hmoždíři rozdrtíme na jemný prášek. Nakonec vmícháme mletou kurkumu. Správně skladované koření vydrží až 4 měsíce. Z uvedeného množství připravíme 15 - 17 lžic kořenící směsi.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Sambaar koření

Zpět na recept
Národní kuchyně
Indická

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena