Sambaar koření

Recept na přípravu tradiční indické kořenící směsi. Používá se především k ochucování luštěninových a zeleninových jídel. Můžeme jej použít téměř kdekoliv.


3.288x
15 min

Postup přípravy

Možná se zdají ingredience odrazující, ale Urad dal jsou bílé rozpůlené fazole. Channa dal jsou žluté rozpůlené hrášky a Dal mung jsou žluté fazole mung.

Z chilli papriček odstraníme stopky a semínka. Ty nebudeme potřebovat. Můžeme je nakrájet na menší kousky.

Pánev se silným dnem zahřejeme a přidáme chilli papričky, pepř, pískavici a kmín s koriandrem. Vzniklou směs koření mícháme a pražíme na mírném ohni. Dáváme pozor, abychom koření nepřipálili. Když začně koření vonět, vsypeme jej do misky.

Na tutéž pánev vsypeme luštěniny a opatrně je opečeme. Musíme však dávat pozor, abychom je nespálili.

Luštěniny smícháme se směsí koření a vše umeleme nebo v hmoždíři rozdrtíme na jemný prášek. Nakonec vmícháme mletou kurkumu.

Správně skladované koření vydrží až 4 měsíce. Z uvedeného množství připravíme 15 - 17 lžic kořenící směsi.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sambaar koření

Zpět na recept