Salát z pečených lilků

Salát z lilků a rajčat bez mléka a vajec.


5.07x
45 min
1×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
400 grajčata
2 svazečkybazalka
4 lžícecitronová šťáva
2 lžíceolivový olej
200 gzelené olivy
800 glilků

podle chuti

sůl
černý pepř

Postup přípravy

Lilky omyjeme a v troubě předehřáté na 220°C pečeme 25-30 minut, až se na slupce začnou tvořit malé puchýřky. Pak lilky zchladíme a slupku stáhneme. Z lilků odstraníme stopky a dužinu nakrájíme na malé kostičky. Olivy nakrájíme na tenké plátky. Rajčata krátce ponoříme do vroucí vody a stáhneme slupku. Dužinu bez jader nakrájíme na menší kostičky. Všechno smícháme a podle chuti okořeníme citronovou šťávou, solí a pepřem. Česnek oloupeme a nasekáme na jemno. Bazalku omyjeme a lístky nakrájíme na tenké proužky. Česnek, bazalku a olej promícháme se salátem. Salát z pečených lilků podáváme s celozrnnou bagetkou.
user-icon

autor Neobee

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Salát z pečených lilků

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena