Salát z lososa

Vyzkoušejte snadný recept na přípravu jemně pikantního salátu z lososa s chutí wasabi. Skvěle se hodí pro jakékoliv oslavy.


3.79x
35 min

Ingredience

200 mlmajonéza
2-3 lžícezakysaná smetana
2 lžícečerstvá petrželka
3 kslahůdková cibulka
0.3 lžičkywasabi
350 gfilet z lososa bez kůže

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
citronová šťáva
mletý černý pepř

Postup přípravy

Filety lososa očistíme, osolíme, opepříme a na oleji z obou stran propečeme. Rybí maso přendáme na ubrousek a necháme vychladnout. Mezitím si nakrájíme lahůdkovou cibulku nadrobno a čerstvou petrželku jemně nasekáme. Majonézu důkladně prošleháme s pastou wasabi a zakysanou smetanou. Vychladlé lososové maso vidličkou natrháme na kousky a zlehka promícháme s cibulkou a petrželkou. Vše spojíme ochucenou majonézou a podle chuti osolíme, opepříme, okyselíme citronovou šťávou a necháme v chladu odležet. Salát z lososa podáváme na opečeném toastu, který poklademe listem salátu, na který navršíme salát. Salát z lososa můžeme také servírovat v malých mističkách, zdobíme listem salátu a podáváme s opečeným toastem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Salát z lososa

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena