Salát z kuskusu s kuřecím masem

Recept na výborný lehký salát k večeři nebo svačině.


0.00x
75 min

Postup přípravy

Kuřecí prso osušíme, potřeme olejem, lehce posypeme ze všech stran mletým římským kmínem (opravdu lehce, je výrazný), pepřem, koriandrem a kurkumou. Nesolíme! Dáme stranou odležet. Stačí hodinku, ale může být i do druhého dne.

Lilek oloupeme, nakrájíme podélně na plátky silné asi 1 cm. Potřeme olejem, posypeme solí, mletou sladkou paprikou a pepřem, vložíme do pekáčku a pečeme v troubě 30 - 45 minut na 200 °C do změknutí. Lilek vyjmeme z pekáčku, necháme vystydnout,

Do pekáčku vložíme okořeněné kuřecí prso. Pečeme odkryté na 200 °C cca 10 minut z obou stran. Zeslabíme na 180 °C, osolíme, zakryjeme a pečeme cca 30 minut. Můžeme podlít lžící vody. Mezitím připravíme podle návodu kuskus, vmícháme 2 lžíce olivového oleje, špetku máty, jablečný nebo vinný ocet, sůl a cukr podle chuti, kuskus necháme odležet. Upečené prso vyjmeme z trouby a necháme v klidu chladnout.

Studený lilek posekáme najemno a vložíme do větší skleněné mísy, přidáme nadrobno nasekané 2 - 3 kousky sušeného rajčete a ochucený kuskus. Vychladlé prso pokrájíme na tenké plátky cca 2x2x0,5cm a vmícháme do kuskusu. V případě potřeby dochutíme pepřem a solí. Vše necháme odležet v lednici.

Salát z kuskusu s kuřecím masem podáváme samostatně nebo s čerstvým bílým chlebem.
user-icon

autor PetrČukat


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Salát z kuskusu s kuřecím masem

Zpět na recept