Salát z červené řepy se smetanovým přelivem

Červená řepa a jablka mají výborné pročišťující účinky. Báječně rychlá příprava tohoto super zdravého salátu je také výhodou.


3.0147x
15 min
1×

Ingredience

400 gjablko
400 gčervená řepa

zálivka

sůl
1 špetkaskořice
3 lžícesmetana
2 lžíceslunečnicový olej
0.5 lžičkykari koření
5 lžiccitronová šťáva

na ozdobu

2 lžícestrouhaný kokos

Postup přípravy

Červenou řepu oloupeme a nastrouháme najemno. Jablka omyjeme a i se slupkou je nakrájíme nahrubo. Zatím je nesmícháme.

Připravíme si zálivku. Smetanu smícháme olejem, kořením, solí a citronovou šťávou podle chuti.

Zálivku zamícháme do salátu a nakonec salát ozdobím strouhaným kokosem.

Salát z červené řepy se smetanovým přelivem ihned servírujeme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Salát z červené řepy se smetanovým přelivem

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.