Salát Caesar

Klasický recept na skvělý původní mexický salát.


4.5120x
30 min
14×

Ingredience

0.5 ksbageta
2 ksřímský salát

podle potřeby

česnek
parmazán
olivový olej na smažení

zálivka

2 ksžloutek
1 kscitron
1 lžičkafrancouzská hořčice
1 lžičkaparmazán
2 ksančovičky
150 mlolivový olej
2 lžičkydijonská hořčice

Postup přípravy

Salát rozebereme na listy, vypereme v proudu studené vody, roztrháme na středně velké kousky a dáme přikryté chladit do lednice. Dresink si připravíme ze žloutků, do kterých metličkou vmícháme dijonskou a hrubou hořčici, šťávu z citronu a na velmi jemné kousky nasekané ančovičky. Slabým proudem vléváme za neustálého míchání olivový olej. Nakonec vmícháme strouhaný parmazán. Je důležité, aby dresink měl hustší konzistenci a mohl tak ulpívat na listech salátu. Krutony si připravíme z menší bílé bagety, kterou nakrájíme na kostičky. Ty můžeme dát na pár minut vysušit do předehřáté trouby na cca 200 °C (nebudou pak sát tolik oleje a lépe se osmaží ze všech stran). Mezitím si důkladně vytřeme pánev rozpůlenou paličkou česneku a dáme rozehřát olej. Krutony vsypeme na pánev a dozlatova osmažíme. Salát Caesar vyjmeme z lednice a vmícháme připravený dresink. Po naservírování na talíři poklademe pár hoblinkami parmazánu a posypeme krutony. Nezapomeňte, že dresink smícháme se salátem až těsně před podáváním.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Salát Caesar

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Mexická

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena