Salát Caesar

Klasický recept na skvělý původní mexický salát.


4.5120x
30 min
14×

Postup přípravy

Salát rozebereme na listy, vypereme v proudu studené vody, roztrháme na středně velké kousky a dáme přikryté chladit do lednice.

Dresink si připravíme ze žloutků, do kterých metličkou vmícháme dijonskou a hrubou hořčici, šťávu z citronu a na velmi jemné kousky nasekané ančovičky. Slabým proudem vléváme za neustálého míchání olivový olej. Nakonec vmícháme strouhaný parmazán. Je důležité, aby dresink měl hustší konzistenci a mohl tak ulpívat na listech salátu.

Krutony si připravíme z menší bílé bagety, kterou nakrájíme na kostičky. Ty můžeme dát na pár minut vysušit do předehřáté trouby na cca 200 °C (nebudou pak sát tolik oleje a lépe se osmaží ze všech stran). Mezitím si důkladně vytřeme pánev rozpůlenou paličkou česneku a dáme rozehřát olej. Krutony vsypeme na pánev a dozlatova osmažíme.

Salát Caesar vyjmeme z lednice a vmícháme připravený dresink. Po naservírování na talíři poklademe pár hoblinkami parmazánu a posypeme krutony.

Nezapomeňte, že dresink smícháme se salátem až těsně před podáváním.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Salát Caesar

Zpět na recept