Šafránové rizoto

Netradičně připravené rizoto se šafránovou příchutí, bylinkami a paprikovou klobáskou, je velmi rychlým a chutným pokrmem, který můžeme podávat jako hlavní chod.


4.618x
35 min

Ingredience

4 stroužkyčesnek
1 kscibule
1 lvoda
170 grýže
1 dlvíno
sekaná pažitka
4 lžícesterilovaný hrášek
80 gpapriková klobáska
2 kostkybylinkový vývar

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
šafrán
strouhaný parmazán

Postup přípravy

Rýži vypereme pod tekoucí vodou a uvaříme ve vroucím bylinkovém vývaru doměkka. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Tenké paprikové klobásky nakrájíme na jemná kolečka. Hrášek necháme okapat. Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek, vmícháme klobásky, okořeníme šafránem a krátce orestujeme. Potom vmícháme uvařenou rýži, vše podlijeme vínem a dusíme, dokud se neodpaří. Nakonec vsypeme hrášek a vše podle chuti osolíme. Šafránové rizoto s klobáskou podáváme ozdobené usekanou pažitkou a podle chuti posypané strouhaným parmazánem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Šafránové rizoto

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena