Treska s chutí chilli koření, šafránovou rýží a chřestem.
Hodnocení
3.3
/ 5 (7x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
Podle potřeby
Olej
Máslo
Podle chuti
Sůl
Ocet
Mletý bílý pepř
Citronová šťáva
Chilli koření
Ostatní
Šafrán1/2 g
Treska4 porce
Bílé víno50 ml
Zeleninový vývar450 ml
Chřest8 ks
Rýže kulatozrnná150 g
Malá šalotka1 ks
Na obalení
Polohrubá mouka
Na ozdobu
Petrželová nať
Postup přípravy
Porce tresky omyjeme, osušíme, zakapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a obalíme v mouce, kterou jsme předem promíchali s chilli kořením. Takto připravenou tresku opečeme z obou stran na oleji dozlatova a necháme na ubrousku okapat.
Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno a spolu s rýží zprudka orestujeme na oleji.
Vše ochutíme šafránem a podlijeme bílým vínem. Za stálého míchání necháme víno zcela odpařit a pak postupně na mírném ohni podléváme vývarem. Vaříme asi 15 - 18 minut, dokud není rýže al dente. Nakonec rýži zjemníme máslem.
Chřest oloupeme a asi 3 minuty povaříme v osolené a octem okyselené vodě.
Okapaný chřest osolíme a krátce orestujeme na másle.
Šafránovou rýži a tresku rozdělíme na porce, poklademe chřestem a ozdobíme sekanou petrželkou. Šafránovou rýži s treskou podáváme jako teplý hlavní chod.