Rýžový nákyp v remosce

Recept na vaření v remosce.


5.03x
60 min

Postup přípravy

Rýži propláchneme a necháme okapat. Mezitím v hrnci rozpustíme máslo. Přidáme rýži a krátce orestujeme. Vlijeme mléko a přidáme špetku soli. Vaříme podle druhu rýže. Těsně před koncem vaření přidáme 3 lžíce cukru. Kaši z rýže necháme vychladnout.

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Utřeme žloutky se zbytkem cukru do pěny, pak přidáme měkké máslo a vše ještě elektrickým šlehačem šleháme asi 2 minuty. Z bílků utřeme tuhý sníh.

Do vychladlé kaše přidáme ušlehané žloutky s cukrem a máslem a pořádně promícháme vařečkou nebo stěrkou. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
Misku remosky vytřeme máslem a vysypeme strouhankou, na dno dáme část rýžové kaše, na ni naklademe vypeckované švestky a zakryjeme druhou půlkou kaše. Rýžový nákyp v remosce uhladíme a poklademe kousky másla. Rýžový nákyp pečeme v remosce asi 30 minut.

Rýžový nákyp v remosce ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rýžový nákyp v remosce

Zpět na recept