Rýžový nákyp v remosce

Recept na vaření v remosce.


5.03x
60 min

Ingredience

1 špetkasůl
3 ksvejce
100 gmáslo
1 lmléko
300 grýže
200 gšvestky

Postup přípravy

Rýži propláchneme a necháme okapat. Mezitím v hrnci rozpustíme máslo. Přidáme rýži a krátce orestujeme. Vlijeme mléko a přidáme špetku soli. Vaříme podle druhu rýže. Těsně před koncem vaření přidáme 3 lžíce cukru. Kaši z rýže necháme vychladnout. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Utřeme žloutky se zbytkem cukru do pěny, pak přidáme měkké máslo a vše ještě elektrickým šlehačem šleháme asi 2 minuty. Z bílků utřeme tuhý sníh. Do vychladlé kaše přidáme ušlehané žloutky s cukrem a máslem a pořádně promícháme vařečkou nebo stěrkou. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Misku remosky vytřeme máslem a vysypeme strouhankou, na dno dáme část rýžové kaše, na ni naklademe vypeckované švestky a zakryjeme druhou půlkou kaše. Rýžový nákyp v remosce uhladíme a poklademe kousky másla. Rýžový nákyp pečeme v remosce asi 30 minut. Rýžový nákyp v remosce ihned podáváme.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rýžový nákyp v remosce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena