Rýžový nákyp s tvarohem a meruňkami

Ukažte svým dětem, že rýžový nákyp může být také jiný než ve školní jídelně. Vynikající recept.


3.12570x
75 min
3×

Postup přípravy

Z propláchnuté rýže, mléka, nastrouhané kůry z citronu a špetky soli uvaříme kaši. Kaši necháme vychladnout. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

Připravíme tvarohovou náplň. Smícháme vanilkový cukr, rozinky, žloutky, tvaroh.

Do téměř vychladlé kaše vmícháme žloutky utřené s větší částí cukru a másla a tuhý sníh z bílků, do kterého jsme zašlehali zbylý cukr. Do máslem vymazané formy rozložíme polovinu hmoty. Potřeme ji džemem, obložíme vrstvou meruněk a zakryjeme tvarohovou náplní. Překryjeme druhou polovinou rýžové hmoty a pokapeme zbylým máslem.

Rýžový nákyp s tvarohem a meruňkami vložíme do předehřáté trouby a zvolna zapékáme asi 45 minut, až povrch zezlátne.

Rýžový nákyp s tvarohem a meruňkami ihned podáváme. Můžeme přelévat ovocnými omáčkami.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rýžový nákyp s tvarohem a meruňkami

Zpět na recept