Rýži neproplachujeme, vsypeme ji z balíčků na pánev vytřenou ořechovým olejem a krátce opražíme. Použijeme jasmínovou rýži nebo jinou, která se po vaření lepí. Pak rýži vsypeme do hrnce, zalijeme mlékem, přidáme lžíci cukru a špetku soli. Vaříme doměkka, až se mléko vpije a máme hustou rýžovou kaši.
Mezitím rozklepneme vejce a bílky vyšleháme v tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem a máslem, přimícháme i citronovou kůru.
Žloutkovou směs vmícháme do rýžové kaše, přidáme zlehka bílkový sníh a směs vlijeme do máslem vymazané formy. Na povrchu rozetřeme mango chutney a pokryjeme ovocem. Vhodné jsou meruňky, švestky, ale klidně i banán, záleží na chuti. Nakonec posypeme loupanými mandlemi a vanilkovým cukrem.
Rýžový nákyp s chutney pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut. Nákyp podáváme teplý i studený.