Připravíme si rozinky a necháme je louhovat v rumu.
Do hrnce dáme mléko, sůl, trošku cukru, celou skořici a jakmile mléko začne vřít, přidáme rýži. Necháme vařit na pomalém ohni, dokud se mléko nevsákne do rýže a nebude hotová. Uvařenou rýži přendáme do mísy a necháme vychladnout. Skořici vyndáme.
V misce rozmícháme vejce se zbytkem cukru, vymačkané rozinky, citronovou šťávu, rozpuštěné máslo a lžičku skořice.
Do mísy přidáme již studenou rýži a opatrně promícháme.
Do vymazané a strouhankou vysypané formy, dno ještě posypeme cukrem, přidáme rýžové těsto a dáme do vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme 60 minut.
Hotový rýžový koláč má mít zlatavou barvu, vybereme ho z formy, až bude zcela studený.