Rýžový koláč

Jednoduchý koláč z rýže a mléka.


5.06x
90 min

Ingredience

180 gcukr
2 gsůl
80 gmáslo
5 lžicrum
50 grozinky
200 grýže
0.5 lžičkymletá skořice
2 špalíčkycelá skořice
750 mlčerstvé mléko
1 kscitron bio
3 ksvejce M

podle potřeby

tuk na vymazání
strouhanka a cukr na vysypání

Postup přípravy

Připravíme si rozinky a necháme je louhovat v rumu.

Do hrnce dáme mléko, sůl, trošku cukru, celou skořici a jakmile mléko začne vřít, přidáme rýži. Necháme vařit na pomalém ohni, dokud se mléko nevsákne do rýže a nebude hotová. Uvařenou rýži přendáme do mísy a necháme vychladnout. Skořici vyndáme.

V misce rozmícháme vejce se zbytkem cukru, vymačkané rozinky, citronovou šťávu, rozpuštěné máslo a lžičku skořice.

Do mísy přidáme již studenou rýži a opatrně promícháme.

Do vymazané a strouhankou vysypané formy, dno ještě posypeme cukrem, přidáme rýžové těsto a dáme do vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme 60 minut.

Hotový rýžový koláč má mít zlatavou barvu, vybereme ho z formy, až bude zcela studený.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rýžový koláč

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Italská