Rýžové fritelky

Sladká dobrota podle jednoduchého receptu.


4.729x
30 min

Postup přípravy

V mléce ochuceném skořicí dáme vařit rýži. Přibližně v polovině vaření přidáme máslo, cukr, strouhanou kůru z citronu. Dovaříme, scedíme a necháme vychladnout.

Rozšleháme tři žloutky, přidáme mouku, sklenku rumu a sníh vyšlehaný z bílků. Přidáme rýži a tvarujeme menší koule, které klademe do vařícího oleje a smažíme. Necháme na ubrousku okapat a odsát přebytečný tuk.

Rýžové fritelky podáváme teplé poprášené moučkovým cukrem.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rýžové fritelky

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Italská