Rýžové fritelky

Sladká dobrota podle jednoduchého receptu.


4.729x
30 min

Ingredience

3 lžičkycukr
3 ksvejce
15 gmáslo
1 sklenkarum
0.5 lmléko
1 kscitron
100 grýže
2 hrstěcukr moučka
1 špetkamletá skořice

podle potřeby

olej

Postup přípravy

V mléce ochuceném skořicí dáme vařit rýži. Přibližně v polovině vaření přidáme máslo, cukr, strouhanou kůru z citronu. Dovaříme, scedíme a necháme vychladnout. Rozšleháme tři žloutky, přidáme mouku, sklenku rumu a sníh vyšlehaný z bílků. Přidáme rýži a tvarujeme menší koule, které klademe do vařícího oleje a smažíme. Necháme na ubrousku okapat a odsát přebytečný tuk. Rýžové fritelky podáváme teplé poprášené moučkovým cukrem.
user-icon

autor null

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rýžové fritelky

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Recepty z italské kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena