Rýžové fazole s rajčaty

Rychlé, jednoduché a finančně nenáročné. Fazole zapečené s rýží, rajčaty a sýrem v mikrovlnce. Vhodné jako příloha k masu nebo hlavní chod.


2.9112x
20 min

Postup přípravy

Zvolíme si vhodnou nádobu do mikrovlnky - gratinka nebo skleněná zapékací miska a tu vymažeme máslem.

Fazole scedíme. Rajčata překrájíme na kousky. Do větší mísy vsypeme rýži. Přidáme fazole, rajčata i se šťávou, horkou vodu a podle chuti osolíme a opepříme. Směs důkladně promícháme a přeložíme do připravené nádoby. Rozmarýn opereme a nasekáme.

Misku přikryjeme fólií, vidličkou několikrát propíchneme, aby unikala pára a při výkonu asi 750W vše vaříme. Po 7 - 8 minutách vaření vytáhneme, odstraníme fólii, vše promícháme a přidáme rozmarýn. Opět přikryjeme fólií a vaříme dalších 7 - 8 minut.

Opět vyndáme. Pokud je rýže ještě tvrdá, vložíme misku zpátky do mikrovlnky asi na 3 - 5 minut. Pak odstraníme fólii, poklademe plátky sýru a asi jen 2 minutky zapékáme.

Ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rýžové fazole s rajčaty

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Španělská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.