Rýžové Cinzano

Domácí víno s chutí bílé Tesavely.


4.39x
0

Postup přípravy

Vodu svaříme s 3 kg cukru. Ze dvou dobře omytých citronů nastrouháme kůru a zbytek citronu nakrájíme na kolečka.

Ke svařené cukrové vodě přidáme rýži, droždí, vanilkový cukr, hřebíček, nové koření, kousek celé skořice, muškátového květu, tymián, mletý zázvor a nastrouhanou kůru. Doplníme o kolečka citronu.

Směs necháme 6 týdnů kvasit, poté scedíme z rýže a koření a necháme 2 týdny ustát. Pak rýžové cinzano stáčíme do lahví.

Cinzano podáváme vychlazené a zdobíme plátkem citronu.
user-icon

autor bujabeza


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rýžové Cinzano

Zpět na recept