Rýže s houbami

Jednoduché a rychlé rizoto nejen pro vegetariány.


4.513x
45 min

Postup přípravy

Rýži uvaříme v mírně osolené vodě podle návodu. Pokud vaříme sáčkovou rýži, nevaříme ji do změknutí.

Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky, aby houby i po vydušení byly v rýži dost vidět. Rozehřejeme lžíci sádla a houby podusíme chvíli ve vlastní šťávě.

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rozehřejeme olej a cibuli zpěníme. Přidáme podušené houby, kmín, sůl a dusíme doměkka. Dušené houby přidáme k vařené rýži, promícháme a krátce prohřejeme. Houby musí zůstat mírně křupavé.

Rýži s houbami rozdělíme na talíře a bohatě posypeme strouhaným sýrem a nahrubo nasekanou petrželkou. Rýži s houbami doporučuji podávat s rajčatovým salátem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rýže s houbami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká