Rychtářovy řízečky

Vepřová panenka plněná nivou a obalená v trojobalu.


4.417x
45 min
2×

Postup přípravy

Panenku nakrájíme na malé silnější plátky, lehce naklepeme a po obou stranách osolíme a opepříme. Do každého plátku nařízneme kapsu.

Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Papriku zbavíme zrníček a nakrájíme na kostičky. Na rozehřátém oleji cibuli s paprikou osmahneme. Promícháme, přidáme rozdrobenou nivu a směsí naplníme kapsy. Otvory spíchneme párátky.

Vejce rozšleháme s mlékem a osolíme. Řízečky obalíme v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka).

Na rozpáleném oleji řízečky osmažíme po obou stranách dozlatova. Podáváme třeba s opečeným bramborem, zdobené nasekanou jarní cibulkou a měsíčkem citronu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychtářovy řízečky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká