Rychtářovy řízečky

Vepřová panenka plněná nivou a obalená v trojobalu.


4.417x
45 min
2×

Ingredience

600 gvepřová panenka

náplň

olej
1 kscibule
100 gniva
1 ksoranžová paprika

na obalení

sůl
1 ksvejce
100 gstrouhanka
50 mlmléko
100 ghladká mouka

podle chuti

sůl
pepř

na ozdobu

citron
jarní cibulka

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Panenku nakrájíme na malé silnější plátky, lehce naklepeme a po obou stranách osolíme a opepříme. Do každého plátku nařízneme kapsu. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Papriku zbavíme zrníček a nakrájíme na kostičky. Na rozehřátém oleji cibuli s paprikou osmahneme. Promícháme, přidáme rozdrobenou nivu a směsí naplníme kapsy. Otvory spíchneme párátky. Vejce rozšleháme s mlékem a osolíme. Řízečky obalíme v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka). Na rozpáleném oleji řízečky osmažíme po obou stranách dozlatova. Podáváme třeba s opečeným bramborem, zdobené nasekanou jarní cibulkou a měsíčkem citronu.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rychtářovy řízečky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena