Velikonoční beránek: Jak na to, aby se podařil na výbornou?
Velikonoční beránek je symbolem svátků jara a nechybí na svátečních stolech. Beránka můžete vyzkoušet z třeného těsta, trochu netradiční je beránek mrkvový nebo ořechový. Zajímavý je beránek makový a krásně vláčný je z těsta s tvarohem, šlehačkou nebo majonézou. Na konci článku si můžete dát velikonoční kvíz a vyzkoušet tak své znalosti!

Jak upéct dokonalé piškotové těsto: Nejčastější chyby a jejich řešení
Piškotové těsto je sice jednoduché na přípravu, ale vyžaduje pečlivost a správnou techniku. Stačí malá chyba a místo nadýchaného dortového korpusu vznikne hutný, nebo naopak propadlý moučník. Pojďme se podívat na nejčastější problémy a jak se jim vyhnout.

Jak na dokonalou čokoládovou polevu
Moučníky, dezerty a cukroví často zdobíme nejrůznějšími polevami. Čokoládová patří bez pochyb mezi neoblíbenější. Čokoládová poleva totiž vystřelí každý sladký kousek o několik pater výš. Jak čokoládovou polevu připravit? Hlavní je nespoléhat na polotovary, které mají s čokoládou společné jen málo.

Autor:Jana13

Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena