Kuskus uvaříme podle návodu. Já ho dělám takto: Odměříme kuskus, nasypeme do větší porcelánové misky, posypeme kari kořením a osolíme, nameleme trochu pepře. V konvici uvaříme vodu a zalijeme 2 hrnky, poté přikryjeme talířkem a necháme nabobtnat.
Zeleninu řádně očistíme a nakrájíme. Ananas slijeme a necháme okapat.
Surimi tyčinky stačí buď rozmrzlé nakrájet na kousky nebo je můžeme lehce osmahnout na másle. Asi po 15 minutách by měl být kuskus dostatečně nasáklý, žádná voda by neměla zbýt. Do misky k němu přidáme surimi, na kousky nakrájený ananas, papriky, pórek, promícháme a je hotovo. Místo surimi můžeme dát i krevety apod., každý podle chuti a možností.
Rychlý kuskus salát podáváme teplý i studený.