těsto | ||
---|---|---|
2 hrnečky | cukr | |
1 hrneček | olej | |
3 ks | vejce | |
1 lžička | skořice | |
1 lžíce | kakao | |
1 hrneček | mléko | |
4 ks | jablko | |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva | |
3 hrnečky | polohrubá mouka |
1. Připravíme si jablka, která oloupeme a okolo jádřince nakrájíme na kostičky.
2. V misce smícháme polohrubou mouku, prášek do pečiva, cukr, skořici, kakao, mléko, vejce a olej, až vznikne vláčné těsto. Přidáme nakrájená jablka a promícháme.
3. Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do trouby po dobu 35 - 40 minut při 170 °C.
4. Rychlý hrníčkový jablečný koláč servírujeme buď politý čokoládou, ale je dobrý i jen pocukrovaný.
Věděli jste?
Jablečné koláče na různé způsoby jsou známé po celém světě. Každý region dané země má sice svoji verzi, ale klíčové ingredience zůstávají podobné. Autentičnost koláči dodává hlavně výběr těsta a použité koření, které každý koláč chuťově obohatí. Samozřejmostí je skořice a zimní koření.
Jednoduchý obrácený jablečný koláč krok za krokem
Vynikající moučník, který je opravdu jednoduchý na přípravu a díky jablíčkům je úžasně šťavnatý.
TOP 14 receptů na hrníčkové moučníky
Nejlepší hrnkové recepty na buchty, koláče i bábovky - vše bez vážení, aby příprava byla co nejjednodušší.
6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl
Křehké, voňavé a plné jablíček - takové jsou domácí štrúdly. Tažené těsto a ovocnou náplň lze připravit podle klasického receptu, ale vyplatí se odhodit strach z novot a těsto třeba zjemnit jogurtem, ozvláštnit pivem a do náplně přidat i jiné suroviny pro zvýraznění chuti.