Rychlý hovězí guláš

Vynikající hovězí guláš připravíme rychle díky tomu, že ho vaříme v papiňáku.


4.4124x
60 min
37×

Ingredience

4-5 stroužkůčesnek
1 lžičkamajoránka
3 kscibule
4 lžícesádlo
1 kostkamasox
0.5 lžičkydrcený kmín
750 ghovězí přední
4 lžičkymletá sladká paprika
0.5 lžičkymletá pálivá paprika

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

voda
tmavá hotová jíška

Postup přípravy

Na rozpuštěném sádle v papiňáku necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme sladkou papriku a půl minutky osmahneme. Přidáme na kostky nakrájené maso a opékáme, dokud se nezatáhne. Když pronikavě voní a pouští šťávu, osolíme a opepříme jej a přidáme kmín.

Základ podlijeme vodou, důkladně promícháme a dusíme v papiňáku. Přibližně za 30 minut máme maso měkké. Přidáme vroucí vodu s rozpuštěným masoxem a dále povaříme již odkryté. Do vařícího se guláše přisypeme podle potřeby granulky jíšky. Přidáme lisovaný česnek a majoránku. Celkové množství uspokojí i větší rodinu, uvaříme až 2,5l guláše.

Hovězí guláš podáváme s kynutým nebo chlupatým knedlíkem. Guláš můžeme ozdobit jemně krájenou cibulkou na kolečka.
user-icon

autor Bludimíra


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlý hovězí guláš

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena