Vynikající hovězí guláš podle tohoto receptu připravíme rychle díky tomu, že ho vaříme pod tlakem v papiňáku.
Hodnocení
4.5
/ 5 (125x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
38x
Ingredience
Ostatní
Česnek4-5 stroužků
Majoránka1 lžička
Cibule3 ks
Sádlo4 lžíce
Masox1 kostka
Drcený kmín1/2 lžičky
Maso hovězí přední750 g
Mletá sladká paprika4 lžičky
Pálivá mletá paprika1/2 lžičky
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Podle potřeby
Voda
Hotová tmavá jíška
Postup přípravy
Na rozpuštěném sádle v papiňáku necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku.
Přidáme sladkou papriku a půl minutky osmahneme. Přidáme na kostky nakrájené maso a opékáme, dokud se nezatáhne. Když pronikavě voní a pouští šťávu, osolíme a opepříme jej a přidáme kmín.
Základ podlijeme vodou, důkladně promícháme a dusíme v papiňáku. Přibližně za 30 minut máme maso měkké.
Přidáme vroucí vodu s rozpuštěným masoxem a dále povaříme již odkryté.
Do vařícího se guláše přisypeme podle potřeby granulky jíšky. Přidáme lisovaný česnek a majoránku.
Hovězí guláš podáváme s kynutým nebo chlupatým knedlíkem. Guláš můžeme ozdobit jemně krájenou cibulkou na kolečka.
Celkové množství uspokojí i větší rodinu, uvaříme až 2,5 l guláše.
Jojo,guláš se má vařit na půl plotny a hezky pomalu.receptů na guláše je sice spousta,ale uvařit ho je tak trochu umění.Maso se má restovat na cibulce která je osmažená krásně do tmavohněda ale nesmí se spálit! to je potom mazec jak to zhořkne.Potm dáme maso a restujeme na ohni až pomalu začne pouštět šťávu a potom teprve dáváme papriku.Česnek se dává až ke konci vaření protože jinak se vyvaří chuť a vůně.Majoránku dáváme taky až nakonec, jen ji rozemneme mezi prsty aby se otevřela vůně majoránky.
Nevím ale v papiňáku bych guláš opravdu nevařil!
dobrou chuť
stavros666
gulášek
Zkusil jsem ho v tom papiňáku,je to paráda a hlavně rychlé.Byl výborný ale,protože nejsem milovníkem toho rušivého elementu ( masoxu ),kořením,ochucuji pouze bylinkama.Také to jde a hlavně každému i chutná....nikdo ani nepozná,že tam není masox.Podle pročítání receptů,při hledání inspirace k vaření,jsem usoudil,že používání masoxu je v česku považován za trend....///
lumik
guláš?
lidi najděte si chvilku času a uvařte si poctivý guláš,maso restovat před paprikou,půl minuty smažit papriku ,pak taprve maso-určitě zhořkne,a pro velkou rodinu bych dala víc masa
zuzana (tecka) samlekova
Vyborny a rych.recept
Vyborny a rych.recept - skutecne se vyplati. Uspech zarucen !
Ivanka:0)
moc dobrý
Guláš je vynikající už po uvaření, jsem zvědavá, jaký bude, až se odleží!! Přidala jsem ještě půl lžičky chilli a do základu místo sádla kus slaniny. Dobrou chuť!