Příprava ovoce: Malé broskve omyjeme a vypeckujeme. Na velkou pánev dáme malé množství oleje a zahřejeme. Rozložíme broskve řezem dolů, vše zasypeme třtinovým cukrem, přidáme asi 1 lžíci másla a zvolna propékáme, dokud se cukr nerozpustí. Potom půlky broskví otočíme, přilijeme asi 5 lžic vody a citronovou šťávu. Měkké broskve se vzniklou šťávou odstavíme z tepla a necháme vychladnout. Z bílého chleba odkrojíme 4 plátky silné asi 2 cm. Do šlehače vložíme celá vejce, cukr a tekutou šlehačku. Šleháme tak dlouho, dokud nevznikne hladký a hustý krém. Do tohoto krému namočíme plátky chleba asi na 1 - 2 minuty. To záleží na síle chleba a jeho tvrdosti. Smočené plátky chleba pečeme z obou stran na oleji dozlatova. Opečené tousty rozložíme na talířky, na ně klademe připravené broskve, vše zakapeme šťávou a podáváme ozdobené šlehačkou, smetanou nebo jogurtem. Rychlý dezert s broskvemi chutná teplý i studený.
Recept na krémový koláč s broskvemi krok za krokem
Další ovoce, které právě dozrává na zahrádkách, jsou broskve. Dnes si z nich podle podrobného FOTORECEPTU připravíme vynikající koláč.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena