Rychlý dezert s broskvemi

Broskvový dezert z bílého chleba a vaječného krému. Místo broskví můžeme použít meruňky nebo nektarinky. Vše připravujeme pouze na pánvích.


4.013x
20 min

Ingredience

5 lžicvoda
2 lžícecitronová šťáva
4 ksbroskev
4 plátkybílý chléb
3 lžícetřtinový cukr

těstíčko

4 lžícecukr
4 ksvejce
4 lžícesmetana ke šlehání

podle potřeby

olej
máslo

Postup přípravy

Příprava ovoce: Malé broskve omyjeme a vypeckujeme. Na velkou pánev dáme malé množství oleje a zahřejeme. Rozložíme broskve řezem dolů, vše zasypeme třtinovým cukrem, přidáme asi 1 lžíci másla a zvolna propékáme, dokud se cukr nerozpustí. Potom půlky broskví otočíme, přilijeme asi 5 lžic vody a citronovou šťávu. Měkké broskve se vzniklou šťávou odstavíme z tepla a necháme vychladnout. Z bílého chleba odkrojíme 4 plátky silné asi 2 cm. Do šlehače vložíme celá vejce, cukr a tekutou šlehačku. Šleháme tak dlouho, dokud nevznikne hladký a hustý krém. Do tohoto krému namočíme plátky chleba asi na 1 - 2 minuty. To záleží na síle chleba a jeho tvrdosti. Smočené plátky chleba pečeme z obou stran na oleji dozlatova. Opečené tousty rozložíme na talířky, na ně klademe připravené broskve, vše zakapeme šťávou a podáváme ozdobené šlehačkou, smetanou nebo jogurtem. Rychlý dezert s broskvemi chutná teplý i studený.

Recept na krémový koláč s broskvemi krok za krokem

Další ovoce, které právě dozrává na zahrádkách, jsou broskve. Dnes si z nich podle podrobného FOTORECEPTU připravíme vynikající koláč.

Recept

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rychlý dezert s broskvemi

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena