Rychlé zeleninové rizoto

Po ruce byla jen rýže, plechovka zeleniny a žampionů. Přesto vznikl chuťově dobrý oběd. Tzv. recept nouzovka.


4.210x
35 min

Ingredience

1 kscibule
4 porcerýže
1 lžíceolivový olej
1 plechovkasterilované žampiony
1 plechovkasterilovaná zelenina

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř

podle potřeby

zeleninový vývar

Postup přípravy

Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a osmahneme ji na oleji. Přidáme propláchnutou rýži, zalijeme zeleninovým vývarem z kostky a podusíme doměkka. Všechna voda se nám do rýže vsákne.

Mezitím scedíme plechovku zeleniny a malou plechovku žampionů. Samozřejmě můžeme použít i čerstvou zeleninu a houby, ty však musíme očistit a předem orestovat doměkka.

Rýži vsypeme do hlubokého hrnce, přidáme zeleninu, žampiony, okořeníme a dobře promícháme. Společně krátce prohřejeme.

Rychlé zeleninové rizoto podáváme jako hlavní chod, který je snadný na přípravu. Recept zvládne každý začátečník.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlé zeleninové rizoto

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena