Rychlé skořicové lívance

Recept na velmi rychlou a jednoduchou přípravu lívanců.


5.05x
15 min

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme na žloutky a bílky. K bílkům přidáme špetku soli, vyšleháme sníh a dáme bokem. V druhé misce vyšleháme žloutky s mlékem do pěny. Mléko i vejce by měly mít pokojovou teplotu. 

Poté přidáme ostatní suroviny, tedy mouku smíchanou s kypřicím práškem, cukrem, skořicí a opět prošleháme. Nakonec lžící po částech vmícháme ušlehaný sníh. Necháme pár minut odstát, mezitím si nachystáme pánev.

Rozehřejeme pánev na středním plameni, mašlovačkou potřeme olejem, lžící tvarujeme lívance na pánvi a opékáme z obou stran dozlatova. 

Lívance podáváme s bílým jogurtem, tvarohem či zakysanou smetanou a čerstvým ovocem.

Další recepty na lívance najdete zde


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlé skořicové lívance

Zpět na recept